Псіліум

Псілліум - це лушпиння насіння подорожника індійського. Здебільшого (71%) це т.звана розчинна клітковина, яка служить відмінною їжею для корисної мікрофлори кишечника. У псілліума практично немає засвоюваних вуглеводів, і це його знову вигідно відрізняє від вівсяних висівок, в яких вуглеводів більше 62 відсотків. Головна кулінарна властивість псілліума, що робить його ключовим компонентом низьковуглеводної та безглютенової випічки - це його потужна здатність вбирати вологу та перетворюватися в гелеобразну масу. Завдяки цій властивості псілліум відмінно скріплює тісто та надає випічці пористу повітряну структуру. Фактично, псілліум замінює собою клейковину (глютен).

Корисні якості псілліума перевірені в різних наукових дослідженнях: нормалізує травлення, допомагаючи і при запорах, і при діареї, знижує рівень холестерину і нормалізує рівень цукру в крові у хворих на цукровий діабет. Крім того, псілліум може бути корисний і при деяких кишково-шлункових захворюваннях, наприклад, синдромі подразненого кишечника, виразковому коліті, також він допомагає знизити артеріальний тиск.

Назад до меню